Fotó Jamrik - portréfótozas, tárgyfotózás, modell fotozás, portfiólió készítés - Kiskunhalas

Magamról

Jamrik Lajos - fotós, fényképész

Jamrik Lajos vagyok, a fotózással 10 éve foglalkozom, amikor első digitális fényképezőgépemet megvettem, így informatikusként azonnal beleszerettem a fényképezésnek azokba a korlátlan lehetőségeibe, amelyek a digitális technikának köszönhetőek. 

Tanulmányaimat először autodidakta módon kezdtem meg, a létező összes szakirodalmat megszereztem és magamévá tettem, de mivel úgy éreztem, hogy mindez kevés a megfelelő szakmai munkához, ezért elvégeztem a Chromogenic Arts Szabad Iskolát, ahol modell-, reklám és tárgyfotó, valamint műszaki-, konstruktív és épületfotózásból szereztem szakképesítést.

A portré fotózás rejtelmeit–titkait volt szerencsém a Hollywoodi sztárok sztárfotósától, a világhírű Szipál Martin fotóművésztől megtanulnom.

Míg munkám során maximálisan igyekszem megfelelni a megrendelő elvárásainak és a szakmai követelményeknek, addig autonóm képeim készítésénél csak a belső hangokra figyelek. Ilyenkor az sem baj, ha a kép nem tökéletesen éles, nincs pontosan kiexponálva vagy a kompozíciója felrúg minden szabályt – a lényeg az hogy akkor és úgy „nyomom meg a gombot”, ahogyan azt az érzelmeim, megérzéseim sugallják.

A galériában megtekinthetik mindkét „énemet”.

 

Jamrik Lajos